عفونت واژن - تریکوموناس Trichomonas و باکتری

آخرين ارسال هاي تالار گفتمان
  • نویسنده :
  • یکشنبه 09 آذر 1393 ساعت: 12:01
  • بازدید: 522
  • عفونت واژن - تریکوموناس Trichomonas و باکتری
    تریکوموناس واژینالیس از عوامل بیماری زایی می باشد که از طریق نزدیکی منتقل می شود. احساس خارش، وجود ترشحات کف دارو بدبو و متمایل به رنگ زرد مایل به سبز، ایجاد سرخی پراکنده واژن و در موارد پیشرفته به وجود آمدن زخم های ماکولار قرمز در قسمت روی آلت تناسلی افراد از جمله علائم مشخص وجود این عامل بیماری در بدن افراد است. دانشمندان اخیرا به کشف روابطی بین تریکوموناس واژینالیس و ایجاد سرطان رحم دست یافته اند

     تریکوموناس واژینالیس از عوامل بیماری زایی می باشد که از طریق نزدیکی منتقل می شود. احساس خارش، وجود ترشحات کف دارو بدبو و متمایل به رنگ زرد مایل به سبز، ایجاد سرخی پراکنده واژن و در موارد پیشرفته به وجود آمدن زخم های ماکولار قرمز در قسمت روی آلت تناسلی افراد از جمله علائم مشخص

    وجود این عامل بیماری در بدن افراد است .
    واژینیت از جمله بیماری هایی است که به علت وجود تریکوموناس واژینالیس که یک ارگانیسم تک سلولی تاژکدار است ایجاد می شود. این عفونت از جمله بیماری های مقاربتی قابل انتقال است بیشتر در افرادی که دارای شریک جنسی متعدد هستند دیده می شود استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی ،‌حمامهای عمومی، استخر شنا و معاینات غیر بهداشتی لگنی زنان احتمال انتقال غیرجنسی این بیماری را نیز سبب می شود.
    تریکوموناس واژینالیس مختص به منطقه مشخصی نیست و در کل جهان هر ساله حدود 180 میلیون عفونت جدید را ایجاد می کند. از معمول ترین عوامل ایجاد کننده بیماری های منتقل شونده غیر ویروسی و جنسی تریکوموناس واژینالیس می باشد.
    التهاب واژن، سرویکس و مجاری ادراری در زنان به علت آلودگی تریکوموناس واژینالیس در زنان می باشد. متاسفانه در حدود 10 تا 50 درصد از زنان مبتلا به عفونت های ناشی از تریکوموناس واژینالیس بدون علامت بوده و این درصد ممکن است در مردان بالاتر باشد. این انگل به عنوان یک پیش فاکتور در انتقال ویروس نقص ایمنی انسانی مانند اچ آی وی و دیگر عفونت های منتقل شونده جنسی عمل می کند.دانشمندان اخیرا به کشف روابطی بین تریکوموناس واژینالیس و ایجاد سرطان رحم دست یافته اند.

    علائم و نشانه ها

    ترشح واژینال رقیق که غالباً کف آلود و زرد رنگ مایل به قهوه ای با بوی بد می باشد و بسیار محرک است از نشانه های شایع این بیماری است .
    ایجاد التهاب و قرمزی واژن ، ظهور نقاط خونریزی دهنده همانند دانه های توت فرنگی در مخاط واژن و سرویکس در هنگام معاینه دیده می شود.
    قسمت تحتانی شکم درد ناک می شود . قسمت هایی از واژن نیز می تواند متورم و درد ناک شود.
    این علائم معمولا بلافاصله بعد از قاعدگی یا درحین حاملگی پیشرفت می کند.

    1- ترشح فراوان چرکی و بد بو واژن که گاهی با خارش نیز همراه است .
    2- PH ترشحات واژن معمولاً بالاتر از 5 است .
    3- در مشاهده میکروسکوپی ترشحات ، تریکومونای متحرک را افزایش تعدادلکوسیت ها دیده می شود .
    4- در زنان باردار مبتلا به واژینئیت تریکویونای احتمال پارگی زود رس کیسه آب و زایمان زود رس وجود دارد .
    5- زنان مبتلا به این بیماری باید از نظر دیگر بیماری های منتقله از طریق جنسی بررسی شوند.

     

    روش تشخیص تریکوموناس وازینالیس 

    از روش های مهم برای تشخیص تریکوموناس واژینالیس تشخیص میکروسکوپی انگل از طریق تست لام مرطوب می باشد که درصد اطمینان به این روش تقریباً 60 درصد می باشد اما در صورتیکه کشت های اختصاصی حاوی انگل مورد مطالعه قرار بگیرند، در صد اطمینان به 85 تا 95 درصد می رسد.به هر حال کیفیت این تست های تشخیصی بستگی به تخصص و تجربه فردی که با میکروسکوپ کار می کند دارد در ضمن کیفیت نمونه جمع آوری شده نیز مهم است.
    علاوه بر محیط کشت تریکوسل برگ-کوپفر محیط های کشت دیگری نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته اند. محیط کشت تغییر یافته دیاموند از حساس ترین این محیط های کشت می باشد.
    از مشکلات استفاده از محیط های کشت، عدم امکان تجزیه و تحلیل با سرعت و دقت بالا می باشد . برای تشخیص تریکوموناس واژینالیس در زیر میکروسکوپ فلورسنت از رنگ آمیزی با آکریدین نارنجی که نوعی روش رنگ آمیزی غیر اختصاصی اسید نوکلئیک می باشد می توان استفاده کرد . از روش های مولکولی برای تشخیص این انگل می توان به: PCR، Fluorescent in situ hybridizationو Oligonucleotide probing اشاره نمود.

    درمان

    مترونیدازول بهترین و مؤثرترین درمان برای تریکومونیازیس می باشد . هر دو شریک جنسی زن و مرد باید به طور همزمان از دارو استفاده کنند. در طول درمان در صورت نزدیکی استفاده از کاندوم الزامی می باشد.
    معمولا از مترونیدازول به صورت 2 گرم تک دوز استفاده می شود. در صورتی که درمان با شکست مواجه شود، باید به بیمار مترونیدازول mg 500 دو بار در روز به مدت 7 روزتجویز شود


    عمده ترین عفونت های واژن - واژینوزباکتریال است
    شایعترین فرم واژینیت در آمریکاست  واژینوز باکتریال عبارتست از تغییر فلور باکتریال طبیعی واژن که منجربه از دست رفتن لاکتوباسلهای تولید کننده اکسید هیدروژن در رشد بیش از حد باکتری های بی هوازی می گردد. تصور می شود که قلیایی شدن مکرر واژن که در اثر مقاربت مکرر یا استفاده از دوش واژینال رخ می دهد در این مورد نقش داشته باشند .

    واژینوز باکتریال می تواند باعث عوارض مهم شود مثلاً عفونت لگنی – عفونت به دنبال سقط – عفونت پس از در آوردن رحم.

    زنان مبتلا به واژینیوز باکتریال که باردار می باشند در خطر پارگی زود رس کیسه  آب – شروع زود رس درد های زایمانی و عفونت پرده های جنینی (کوریوآمنیونیت) و عفونت رحم پس از سزارین می باشند .

    تشخیص واژینوز باکتریال
    1- استشمام بوی ماهی از واژن که مخصوصاً بعد از مقاربت ایجاد می شود .
    2- ترشحات واژن خاکستری  رنگ است .
    3- PHترشحات  5/4  است .
    4- در مشاهده میکروسکو پی لکوسیت ها دیده نمی شوند و clue cellدیده می شود
    5- افزودن KOH به ترشحات واژن باعث آزاد شدن بوی ماهی می شود.

    درمان
    1- درمان خوراکی با مترونیدازول  500 میلی گرم  2بار در روز برای 7 روز .
    2- ژل مترونیدازول داخل واژن .
    3- کرم کلیندامایسین داخل واژن .
    4- کلیندا مایسین  خوراکی .
    5- شیافت کلیندا مایسین داخل واژن
    در این موارد درمان شریک جنسی لازم نیست

    ویرایش گشتگ : برگرفته از بلاگ انگل شناسی و پزشک آنلاین

     

    مطالب مرتبط
    بخش نظرات این مطلب
    این نظر توسط pooriaahmadi در تاریخ 1393/09/09 و 12:17 دقیقه ارسال شده است

    pooriaahmadi

    سلام.حالت خوبه؟
    واقعا وب سایت خوبی داری.تا حالا چقدر ازش درآمد کسب کردی؟
    حالا نظرت چیه راجع به اینکه بیای تو وب سایت ما بنویسی و بدون هیچ دغدغه ای سر ماه نقدا دریافتی داشته باشی؟
    تعدادی که میخوایم محدوده
    منتظر جوابت هستم


    کد امنیتی رفرش